Euroaquaing RO6C

6c

Euroaquaing RO6C predstavlja kompaktni sistem reverzne osmoze modernog dizajna i velike efikasnosti.

Princip rada
Voda ulazi iz gradskog vodovoda ili drugog izvorišta u aparat Euroaquaing RO6C koji se može instalirati na bilo koje slobodno mjesto u vašoj kuhinji.

1. Uklanjanje sedimenta sa 100% PP toploduvanim filterom. Nominalna veličina otvora na filteru je 5 µm (mikrona). Ovi filteri visoke kvalitete odstranjuju iz vode pijesak, hrđu i ostale suspedovane materije. Filteri su otporni na hemikalije i sprečavaju razvijanje mikroorganizama.

2. Filtracija sa aktivnim ugljenom odstranjuje miris i okus iz vode, boju, otrovne materije, slobodni hlor i hlorna jedinjenja (DBPs kao što su THMs koja su kancerogena) te predstavlja sigurnosnu barijeru za slučaj udarnih zagađenja.

4. Uklanjanje sedimenta sa toploduvanim filterom 1 µm (mikron). Odstranjuje ostatake suspendovanih materija, i sprečava prolazak sitnih čestica aktivnog uglja.

5. Voda pod pritiskom prolazi kroz polupropusnu RO membranu. Pri prolasku kroz membranu sve nečistoće iz vode odstranjuju se u odvod a samo potpuno čista voda odlazi u rezervoar za čistu vodu. Veličina pora na polupropusnoj membrani je tako mala (0,0005 µm) da jedino voda može da prođe dok se sve nečistoće kao što su rastvorene materije, teški metali, virusi , bakterije i ostalo bivaju uklonjeni iz vode.

6. Voda nakon prolaska kroz RO membranu se skladišti u rezervoaru čiste vode. Svaki puta kad otvorite česmu voda prođe kroz „in line“ karbon blok filter koji vodi daje „završno poliranje“ što je i posljednji korak u ovom procesu. Istovremeno automatski dolazi do ponovnog dopunjavanja vašeg rezervoara pitke vode.

Napomena: Ovaj model je opremljen i „zaštitom od curenja“. U slučaju eventualnog curenja uređaj je opremljen senzorom i elektroventilom koji automatski zatvara dovod vode.

Primjena
Uređaj se instalira obično ispod sudopera u vašoj kuhinji. Zbog svog modernog i atraktivnog dizajna ovaj uređaj može biti instaliran na bilo koji slobodan prostor u vašoj kuhinji. Uređaj je dizajniran tako da može tretirati skoro sve vode na našim prostorima. Posebno se preporučuje onim klijentima koji imaju tvrdu vodu sa brojnim onečišćenjima.

Zašto instalirati ovakav uređaj?
Ugradnjom ovakvog uređaja eliminišete svaku mogućnost konzumiranja kontaminirane vode. Čak i tamo gdje postoji kvalitetan tretman gradske vode i dalje u vodi je prisutan hlor i njegova jedinjenja koja mogu biti kancerogena i moraju biti odstranjena iz vode. Cjevovodi su zastarjeli i cure, spremišta za čuvanje pitke vode zapuštena, prilikom radova na vodovodnim linijama niko nas ne obavještava da privremeno ne konzumiramo vodu tako da smo pod stalnim rizikom. Da li vam se ikada desilo da na vašoj česmi vidite zamućenu vodu? Možda ste čak i kupovali skupu i flaširanu vodu a i dalje se pitali od kakve plastike se prave te flaše, ko kontroliše kvalitet, gdje se skladišti voda, kad i kako se rade analize takve vode?

Osnovne komponente:

  • Sedimentni filter 5 mikrona
  • Aktivni ugljen
  • Sedimentni filter 1 mikron
  • Rezervoar za čistu vodu
  • In line aktivni ugljen (karbon blok) filter
  • Česma
  • Zaštita od curenja
  • Kućište
Sistemi za tretman vode za piće