Mišljenje stručnjaka: voda pomaže detoksikaciji i ubrzavanju metabolizma

Voda može postati puno više od običnog pića kojim gasimo žeđ, tvrde stručnjaci preporučujući dodatke koji će pomoći pri detoksikaciji i ubrzavanju metabolizma.

Dodavanjem krastavaca u vodu očistit ćete organizam od toksina i ubrzati metabolizam. Dovoljno je u bokal vode dodati pet do šest kriški narezanog krastavca i ostaviti da stoji barem dva sata. Nakon toga možete lagano pijuckati ovaj prirodni diuretik pun kalija i vitamina A i C. Bit će dovoljno par dana ovakvog tretmana da primjetite prve rezultate.

Ako želite ubrzati proces izgaranja masnoća i napuniti se energijom, u vodu trebate dodati agrume poput limuna i naranče. Vitamin C potiče izgaranje masnoća na staničnoj razini, a recept je jednostavan – u svaku čašu vode koju pijete tijekom dana dodajte par tankih kriški limuna ili naranče i pričekajte par minuta prije nego što je popijete.

Ubrzati proces izgaranja masnoća možete još učinkovitije ako vodu – zaljutite. Kapsaicin iz papra ubrzava metabolizam i zadržava osjećaj sitosti, pa pokušajte s ovim receptom: narežite šaku jagoda i borovnica, dodajte pola žličice papra i to ubacite u litru vode. Rezultat će vas oduševiti – slatki napitak koji sam potiče izgaranje kalorija.

Sistemi za tretman vode za piće