Nakon svijeta i u BiH: Euroaquaing iz Tuzle prvi put na sajmu u Gračanici

Muhamed Heric

Euroaquaing d.o.o. iz Tuzle, koja širom svijeta radi sofisticirane sisteme za prečišćavanje vode od malih i srednjih do velikih industrijskih postrojenja, predstavila se ove godine prvi put na sajmu GRAPOS-EXPO 2015. u Gračanici.

Budući da se radi o prvom ikada učešću na nekom bh. sajmu, direktor kompanije Euroaquaing, Muhamed Herić ističe za portal eKapija.ba da su prvi utisci dobri i da su generalno zadovoljni interesovanjem i uspostavljenim kontaktima.

Osnovni razlog učešća je, kaže, pokušaj da se firma razvije i na bh. prostorima budući da Euroaquaing samostalno dizajnira, projektuje, izrađuje i sastavlja, a posebno instalira i pušta u rad automatizovane i sofisticirane sisteme za prečišćavanje vode.

Na sajmu su predstavili dio svog standardnog programa od kućanskih do industrijskih aparata, kao i manjih uređaja za uklanjanje željeza, mangana, amonijaka odnosno svih problema koji se javljaju u pitkoj i industrijskoj vodi.

U budućnosti se planiraju što više promovirati na sajmovima kako bi došli do većeg broja korisnika, ali i digli svijest o potrebi filtriranja vode.

Najviše smo zastupljeni u inostranstvu i to na poslovima puštanja u pogon velikih postrojenja za tretman vode, dok je na bh. tržištu malo teže iz jednostavnog razloga što naš narod ne razmišlja o filtriranju vode, tako da nam je najveći problem dokazati da je ono ipak potrebno”, navodi Herić.

Neki od značajnijih partnera su im Prevent BH i Belamionix iz Brčkog kojima su instalirali sistem za pitku vodu, odnosno kompletnu bunarsku pretvorili u pitku vodu.

S.B. Izvor: eKapija.BA, 24.4.2015 11:14:40

Sistemi za tretman vode za piće